Wszyscy wiemy, że dobra impreza zaczyna się w kuchni. Jedzenie to nie tylko smak. To także zapach i sposób podania na talerzu oraz opowieść o tych, którzy je przygotowali.
10 października pod opieką pani Bożeny Kiragi i pani Moniki Dąbrowskiej odbyły się w naszej szkole warsztaty kulinarne na temat zdrowego odżywiania się. Jak zwykle można było liczyć na pomysłowość uczniów.
Klasa II przygotowała pyszną, warzywną zupę.
Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Dzięki niemu dzieci mają energię do nauki, lepiej się koncentrują podczas lekcji i mają siłę do zabawy. Śniadanie to najlepszy start w nowy dzień!
Podczas wspólnego, drugiego śniadania zwracano uwagę nie tylko na wartości odżywcze, ale i na kulturę jedzenia. Wspólny posiłek był dla nas świetną zabawą, a zarazem nauką o tym -jak ważne jest codzienne, zdrowe śniadanie.
Warsztaty kulinarne to świetny sposób na integrację zespołu. Wspólne gotowanie uczy planowania, delegowania obowiązków i współpracy, a jedzenie przygotowanych samodzielnie potraw jest świetną okazją do zacieśniania więzi.
Dziękujemy pani Sylwii Rybińskiej za pomoc w warsztatach kulinarnych.
Organizatorzy: Kiraga Bożena, Monika Dąbrowska